Gamla Nintendo 8-bitars

Gamla Nintendo 8-bitars – Var finns dom?

Det upprymda skimret som dyker upp i blicken när Nintendo 8-bitars kommer på tal är svårt att få fram hos folk på ett liknande sätt. Bli inte förvånad om du ser en åttaåring sitta och spela på ett 8-bitars trots att du precis sett ett på museum – Nintendo 8-bitars är nämligen lika aktuellt som det är kultigt.

Fortfarande populära

Trettiotvå år efter det att Nintendo lanserades är spelen fortfarande lika eftertraktade. Att spela är något socialt. Vuxna människor träffas till exempel för att spela Guitar Hero, Nintendo Wii och för att nostalgiskt prata om sina första Nintendo 8-bitars under åttio- och tidiga nittiotalet. Många undrar dock var man hittar de gamla Nintendo 8-bitars spelen i dagens digitaliserade värld som numera dominerar av internet och surfplattor. I det här inlägget hjälper jag dig att ta reda på det.

När Nintendo kom till stan

När de första Nintendo-konsolerna dök upp där i början av åttiotalet kunde man snart få tag i dem i varje gathörn. Åtminstone kändes det så. Det fanns dessutom mängder av Nintendoklubbar där man kunde köpa konsolerna genom varandra eller återvinna dem. Idag är det inte lika enkelt, men inte alls svårt. Hjälp-linjen som fanns när spelet var lite för knepigt har ersatts med en rad olika hjälpforum på internet, både i form av videos på olika Youtube-kanaler men också i artikelform i såväl tidningar som på särskilda Nintendo-sajter. Det har skrivits böcker om när Nintendo 8-bitars kom till Sverige, tjocka tegelstenar, där du inte bara får bakgrundshistorian på ett väldigt underhållande sätt utan också tips om hur du håller Nintendo-kulturen levande idag.

Sverige var trots allt först med att få in Nintendo i väst, så det finns en hel del gamla och nyfrälsta rävar därute i vårt avlånga land som hjälper andra spelentusiaster att uppleva den i hög grad levande kulten även idag! Mitt första tips är att börja med att höra efter med någon släkting eller vän om de har en gammal Nintendo-konsol någonstans liggande där hemma. Det skulle inte alls förvåna mig om någon du känner har en eller två styck konsoler kvar då det är den konsol som sålts mest i spelväg. Speciellt i Sverige!

Svår att hitta?

Idag är det inte lika självklart att gå till närmsta spel- eller elektronikaffär och komma ut med ett nytt Nintendo 8-bitars, men det är inte heller helt omöjligt. Den kultförklarade konsolen är lika snygg som rolig och har en tidlös design som passar utmärkt vid sidan om platt tv:n. Många väljer numera att återlansera konsolen i sina butiker. Håll därför utkik där du bor, det finns chans att få syn på ett exemplar i ditt närmaste skyltfönster! Många butiker säljer spelet med en längre tids garanti samt med tillbehör. De kan även erbjuda fina priser på tillhörande spel. Du har alltså ingenting att förlora på att återinvestera i ett återlanserat Nintendo!

Större och lättillgängligare utbud på nätet

Tradera, E-bay och Prisjakt är tre bra köpalternativ på nätet där du enkelt kan hitta Nintendo 8-bitars i fint skick till riktigt låga priser. Det finns ofta flera olika alternativ, prisklasser och kvalitéer, vilket gör att du har ett urval att välja bland. Ge dig hän och kasta dig in i Super Marios, Donkey Kongs och Zeldas grafiska, fantastiska världar på nytt!